Lolo Thai Jolo logo

Lolo Thai Jolo

Lokalizacja

ul. Jana z Kolna 2
81-348 Gdynia, Śródmieście

Kategoria

Brak wskazanej

Godziny otwarcia
Poniedziałek:11:30 - 22:00
Wtorek:11:30 - 22:00
Środa:11:30 - 22:00
Czwartek:11:30 - 22:30
Piątek:11:30 - 22:30
Sobota:11:30 - 22:30
Niedziela:11:30 - 22:00
ZUPA OSTRO-KWAŚNA Z KURCZAKIEM

Gęsta i rozgrzewająca zupa z kawałkami kurczaka na bazie sambali i soku z limonki z dodatkiem grzybów mun oraz shitake.

17,00 PLN
Zadzwoń
ZUPA Z KACZKI

Bardzo aromatyczny bulion z kaczki doprawiony anyżem gwiaździstym oraz cynamonem z kawałkami kaczej piersi, chrupiącą kapustą pak choi i makaronem ryżowym.

17,00 PLN
Zadzwoń
ROSÓŁ OSTRO-KWAŚNY Z OWOCAMI MORZA

Owoce morza- krewetki, kalmary i ośmiorniczki gotują się na wolnym ogniu w bulionie na bazie krewetkowych pancerzy, przyprawione trawą cytrynową, listkami limonki, galngalem i sosem rybnym, gdzie pasta prik pao dodaje ostrości kwaśnym smakom

21,00 PLN
Zadzwoń
TAJSKA ZUPA KOKOSOWA

Najbardziej znana zupa tajska na bazie mleka kokosowego z mnóstwem aromatycznych dodatków. Delikatnie pikantna i orzeźwiająca. Głębi smaku dodaje jej trawa cytrynowa, galangal, liście kafiru oraz słodkie świeże pomidorki. W DWÓCH ODSŁONACH: Z KREWETKAMI I GRZYBAMI STRAW LUB Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI

21,00 PLN
Zadzwoń
KREWETKI W SAMBALACH

Smażone krótko na woku krewetki zalane naszą oryginalną mieszkanką sambali w połączeniu ze świeżym czosnkiem, kolendrą i słodkim sosem sojowym.Podawane z ryżem jaśminowym.

32,00 PLN
Zadzwoń
SAJGONKI

Sajgonki nadziewane makaronem sojowym, grzybami mun i shitake oraz szpinakiem. Podawane z pikantnymi ogórkami i aromatycznym sosem na bazie curry madras oraz soku z limonki. Do wyboru w dwóch odsłonach: mięsnej z kurczakiem lub wegetariańskiej z mieszanką warzyw.

17,00 PLN
Zadzwoń
TAJSKIE PLACUSZKI RYBNE

Delikatne placki rybne w kruchej skorupce z dodatkiem groszku cukrowego, pora oraz marchwi doprawione żółtą pastą curry, liśćmi kafiru i sokiem z limonki. Podawane z pikantnymi ogórkami i sosem śliwkowym.

17,00 PLN
Zadzwoń
TAJSKIE PLACUSZKI Z MIELONEJ WIEPRZOWINY

Pikantne placki z mielonej szynki wieprzowej w kruchej skorupce z dodatkiem słodkiej kukurydzy oraz ostrej papryczki chili, doprawione świeżymi ziołami. Podawane z pikantnymi ogórkami i sosem śliwkowym.

17,00 PLN
Zadzwoń
SKRZYDEŁKA W TANDOORI

Soczyste skrzydełka w chrupiącym cieście na bazie tandoori, marynowane w autorskiej kompozycji przypraw. Podawane z pikantnymi ogórkami i sosem słodkie chili.

17,00 PLN
Zadzwoń
SATAY Z KURCZAKA Z SOSEM ORZECHOWYM

Najpopularniejsza tajska przystawka czyli zamarynowane w mleku kokosowym i żółtej paście curry grillowane polędwiczki z kurczaka, doprawione kurkumą i cynamonem. Podawane z pikantnymi ogórkami i sosem orzechowym.

17,00 PLN
Zadzwoń
WOŁOWINA NA MAŚLE W CZOSNKU

Soczyste mięso wołowe, zamarynowane w winie ryżowym. Podsmażone na maśle z czosnkiem i grzybami shitake oraz groszkiem cukrowym. Posypane złocistym sezamem. Podawane z ryżem jaśminowym.

38,00 PLN
Zadzwoń
WOŁOWINA KARMELIZOWANA Z GRANATEM

Soczyste mięso wołowe, karmelizowane z chili w cukrze palmowym z dodatkiem kapusty pak choi oraz świeżym granatem, który przełamuje słodko-ostry smak. Podawane z ryżem jaśminowym

36,00 PLN
Zadzwoń
WOŁOWINA W SOSIE OSTRYGOWYM

Aromatyczna wołowina połączona z kruchymi warzywami, krótko przesmażone na woku z dodatkiem sosu ostrygowego tworzą słodko-słonawy smak tej potrawy. Podawane z ryżem jaśminowym.

32,00 PLN
Zadzwoń
WOŁOWINA W IMBIRZE

Aromatyczna wołowina podsmażona z grzybami mun oraz dużą ilością imbiru. Doprawiona sosem sojowym i trawą cytrynową. Podawane z ryżem jaśminowym.

32,00 PLN
Zadzwoń
MULE W SOSIE LIMONKOWO-KOKOSOWYM

Mule smażone na maśle z mlekiem kokosowym, kafirem, kolendrą i trawą cytrynową. Podawane z ryżem jaśminowym.

39,00 PLN
Zadzwoń
KREWETKI HOI SIN

Krewetki w słodko-pikantnym sosie sporządzonym na bazie soi i śliwek, z dodatkiem chrupiących warzyw i świeżą kolendrą. Podawane z ryżem jaśminowym.

38,00 PLN
Zadzwoń
KREWETKI W CZOSNKU

Krótko przesmażone na oleju kokosowym połączonym ze świeżym czosnkiem krewetki z chrupiącymi warzywami. Doprawione sosem sojowym, sokiem z limonki oraz kolendrą. Podawane z ryżem jaśminowym.

38,00 PLN
Zadzwoń
RYBA W BANANOWYM CURRY

Soczysty i chrupiący filet z dorsza, podany z naszym autorskim curry. Słodkawo-pikantny sos na bazie mleka kokosowego, bananów i pikantnych papryczek, doprawiony cynamonem i świeżymi ziołami. Podawane z ryżem jaśminowym.

31,00 PLN
Zadzwoń
ŻÓŁTE CURRY Z KREWETKAMI, OWOCAMI MORZA I ANANASEM

Krewetki i owoce morze zyskują zupełnie inny smak przyrządzone w połączeniu najbardziej delikatnej z past - żółtej curry i mleka kokosowego. Delikatnie ostre od chilli, słodkie i soczyste od ananasa, słone od suszonych krewetek, kwaśne od soku z tamaryndowca - wszystkie smaki Tajlandii w jednym daniu. Podawane z ryżem jaśminowym.

37,00 PLN
Zadzwoń
KALMARY W IMBIRZE

Kalmary baby marynowane w liściach kafiru i trawie cytrynowej, doprawione sambalem i sokiem z limonki. Nasza autorska kompozycja kwaśno-pikantnych smaków. Podawane z ryżem jaśminowym.

34,00 PLN
Zadzwoń
MAKARON U-DONG

Makaron u-dong

6,00 PLN
Zadzwoń
MAKARON RYŻOWY

Makaron ryżowy

6,00 PLN
Zadzwoń
RYŻ

Ryż

6,00 PLN
Zadzwoń
WARZYWA

Warzywa

6,00 PLN
Zadzwoń
PIKANTNE OGÓRKI

Pikantne ogórki

6,00 PLN
Zadzwoń
SMAŻONY TAJSKI RYŻ

Przesmażony na woku aromatyczny ryż jaśminowy z wybranym dodatkiem i warzywami doprawiony chili, czosnkiem, curry madras oraz sosem sojowym. Podawany z omletem jajecznym i ćwiartką limonki.

26,00 PLN
Zadzwoń
CZERWONE CURRY

Czerwona pasta curry z dodatkiem mleka kokosowego, liści limetki, chili, sosu rybnego z wybranym dodatkiem oraz świeżymi warzywami. Doprawione sokiem z limonki oraz cukrem trzcinowym. Podawane z ryżem jaśminowym. 

26,00 PLN
Zadzwoń
ŻÓŁTE CURRY

Żółta pasta curry z dodatkiem mleka kokosowego, liści limetki, chili, sosu rybnego z wybranym dodatkiem oraz świeżymi warzywami. Doprawione sokiem z limonki oraz cukrem trzcinowym. Podawane z ryżem jaśminowym.

26,00 PLN
Zadzwoń
ZIELONE CURRY

Zielona pasta curry z dodatkiem mleka kokosowego, liści limetki, chili, sosu rybnego z wybranym dodatkiem oraz świeżymi warzywami. Doprawione sokiem z limonki oraz cukrem trzcinowym. Podawane z ryżem jaśminowym.

26,00 PLN
Zadzwoń
MAKARON U-DONG W OSTRYGOWYM SAMBALU

Nasza autorska receptura sambali i sosu ostrygowego dodanego do przesmażonego krótko na woku pszennego makaronu u-dong. Podawany z wybranym dodatkiem, pieczarkami oraz świeżymi warzywami, tworzą słonawo-pikantną kompozycję smaków.

26,00 PLN
Zadzwoń
PAD-THAI TAJSKI MAKARON RYŻOWY

Najbardziej znane danie kuchni tajskiej. W naszym wykonaniu to szeroki makaron ryżowy z kompozycją słonawo-słodkawego sosu z warzywami, orzeszkami ziemnymi. Doprawione aromatyczną mieszkanką przypraw. Podawane z omletem jajecznym i limonką.

26,00 PLN
Zadzwoń
SAŁATKA Z MANGO I KURCZAKIEM W TANDOORI

Ułożone na sałacie kawałki piersi kurczaka zamarynowane w tandoori z pomidorkami koktajlowymi, świeżym ogórkiem oraz łagodzącymi pikantność owocami mango i lychee. Połączone kremową emulsją na bazie mielonego curry.

28,00 PLN
Zadzwoń
KACZKA W CURRY Z OWOCAMI LYCHEE

Mięso z kaczej piersi podane na sosie z mleka kokosowego, czerwonej pasty curry, podlane winem choya. Podawane z chrupiącymi warzywami oraz owocami lychee, które łagodzą ostrość curry. Podawane z ryżem jaśminowym.

38,00 PLN
Zadzwoń
KURCZAK SŁODKO-KWAŚNY

Podsmażany kurczak, duszony ze świeżymi warzywami, słodkim ananasem i musem z pomidorów doprawiony ciemnym octem ryżowym i cukrem trzcinowym. Podawane z ryżem jaśminowym.

28,00 PLN
Zadzwoń
KURCZAK MANGO

Kawałki piersi z kurczaka w sosie na bazie mleka kokosowego i musu z mango, podawane z owocami lychee i ananasem. Doprawione sokiem z cytryny, kolendrą oraz świeżą miętą. Podawane z ryżem jaśminowym.

28,00 PLN
Zadzwoń
KURCZAK W CHILLI

Pierś z kurczaka w mieszance najostrzejszych, świeżych papryczek chili z autorską pastą chili i imbirem. Doprawione syropem z cukru trzcinowego, kafirem oraz trawą cytrynową. Podawane z ryżem jaśminowym.

31,00 PLN
Zadzwoń
KURCZAK W SŁODKIM CHILLI

Przesmażone kawałki piersi kurczaka z chrupiącymi warzywami i chili, duszone w pikantnym musie paprykowym doprawionym syropem z cukru trzcinowego. Podawane z ryżem jaśminowym.

27,00 PLN
Zadzwoń
KURCZAK W SOSIE ORZECHOWYM

Kurczak ze świeżymi warzywami w sosie na bazie mleka kokosowego z orzechami ziemnymi, sambalem i sokiem z cytryny. Doprawiony cukrem trzcinowym i sosem sojowym. Podawane z ryżem jaśminowym.

29,00 PLN
Zadzwoń
KURCZAK Z ORZECHAMI NERKOWCA

Kawałki kurczaka ze słodkimi warzywami oraz prażonymi na oleju sezamowym orzechami nerkowca. Doprawione sosem sojowym i sokiem z limonki. Podawane z ryżem jaśminowym.

31,00 PLN
Zadzwoń
MAKARON JAJECZNY Z MIELONĄ SZYNKĄ WIEPRZOWĄ

Delikatne mielone mięso z szynki wieprzowej, doprawione czerwoną pastą curry, czosnkiem, chili i kolendrą. Podawane na makaronie jajecznym

28,00 PLN
Zadzwoń
ŻEBERKA W SOSIE SOJOWO-ANYŻOWYM

Żeberka karmelizowane w połączeniu sosów sojowych, anyżu gwiaździstego oraz cukru trzcinowego. Posypane świeżą dymką. Podawane z pikantnymi ogórkami. Podawane z ryżem jaśminowym

31,00 PLN
Zadzwoń
WIEPRZOWINA W SOSIE ŚLIWKOWYM

Kawałki wieprzowiny i chrupiące warzywa podduszone w sosie ze słodkiej śliwki z dodatkiem chili i dużą ilością świeżej kolendry. Podawane z ryżem jaśminowym.

31,00 PLN
Zadzwoń
Top