ul. Jana z Kolna 2
81-348
Gdynia, Śródmieście
Brak wskazanej
Poniedziałek: | 11:30 - 22:00 |
Wtorek: | 11:30 - 22:00 |
Środa: | 11:30 - 22:00 |
Czwartek: | 11:30 - 22:30 |
Piątek: | 11:30 - 22:30 |
Sobota: | 11:30 - 22:30 |
Niedziela: | 11:30 - 22:00 |
Gęsta i rozgrzewająca zupa z kawałkami kurczaka na bazie sambali i soku z limonki z dodatkiem grzybów mun oraz shitake.
Bardzo aromatyczny bulion z kaczki doprawiony anyżem gwiaździstym oraz cynamonem z kawałkami kaczej piersi, chrupiącą kapustą pak choi i makaronem ryżowym.
Owoce morza- krewetki, kalmary i ośmiorniczki gotują się na wolnym ogniu w bulionie na bazie krewetkowych pancerzy, przyprawione trawą cytrynową, listkami limonki, galngalem i sosem rybnym, gdzie pasta prik pao dodaje ostrości kwaśnym smakom
Najbardziej znana zupa tajska na bazie mleka kokosowego z mnóstwem aromatycznych dodatków. Delikatnie pikantna i orzeźwiająca. Głębi smaku dodaje jej trawa cytrynowa, galangal, liście kafiru oraz słodkie świeże pomidorki. W DWÓCH ODSŁONACH: Z KREWETKAMI I GRZYBAMI STRAW LUB Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI
Smażone krótko na woku krewetki zalane naszą oryginalną mieszkanką sambali w połączeniu ze świeżym czosnkiem, kolendrą i słodkim sosem sojowym.Podawane z ryżem jaśminowym.
Sajgonki nadziewane makaronem sojowym, grzybami mun i shitake oraz szpinakiem. Podawane z pikantnymi ogórkami i aromatycznym sosem na bazie curry madras oraz soku z limonki. Do wyboru w dwóch odsłonach: mięsnej z kurczakiem lub wegetariańskiej z mieszanką warzyw.
Delikatne placki rybne w kruchej skorupce z dodatkiem groszku cukrowego, pora oraz marchwi doprawione żółtą pastą curry, liśćmi kafiru i sokiem z limonki. Podawane z pikantnymi ogórkami i sosem śliwkowym.
Pikantne placki z mielonej szynki wieprzowej w kruchej skorupce z dodatkiem słodkiej kukurydzy oraz ostrej papryczki chili, doprawione świeżymi ziołami. Podawane z pikantnymi ogórkami i sosem śliwkowym.
Soczyste skrzydełka w chrupiącym cieście na bazie tandoori, marynowane w autorskiej kompozycji przypraw. Podawane z pikantnymi ogórkami i sosem słodkie chili.
Najpopularniejsza tajska przystawka czyli zamarynowane w mleku kokosowym i żółtej paście curry grillowane polędwiczki z kurczaka, doprawione kurkumą i cynamonem. Podawane z pikantnymi ogórkami i sosem orzechowym.
Soczyste mięso wołowe, zamarynowane w winie ryżowym. Podsmażone na maśle z czosnkiem i grzybami shitake oraz groszkiem cukrowym. Posypane złocistym sezamem. Podawane z ryżem jaśminowym.
Soczyste mięso wołowe, karmelizowane z chili w cukrze palmowym z dodatkiem kapusty pak choi oraz świeżym granatem, który przełamuje słodko-ostry smak. Podawane z ryżem jaśminowym
Aromatyczna wołowina połączona z kruchymi warzywami, krótko przesmażone na woku z dodatkiem sosu ostrygowego tworzą słodko-słonawy smak tej potrawy. Podawane z ryżem jaśminowym.
Aromatyczna wołowina podsmażona z grzybami mun oraz dużą ilością imbiru. Doprawiona sosem sojowym i trawą cytrynową. Podawane z ryżem jaśminowym.
Mule smażone na maśle z mlekiem kokosowym, kafirem, kolendrą i trawą cytrynową. Podawane z ryżem jaśminowym.
Krewetki w słodko-pikantnym sosie sporządzonym na bazie soi i śliwek, z dodatkiem chrupiących warzyw i świeżą kolendrą. Podawane z ryżem jaśminowym.
Krótko przesmażone na oleju kokosowym połączonym ze świeżym czosnkiem krewetki z chrupiącymi warzywami. Doprawione sosem sojowym, sokiem z limonki oraz kolendrą. Podawane z ryżem jaśminowym.
Soczysty i chrupiący filet z dorsza, podany z naszym autorskim curry. Słodkawo-pikantny sos na bazie mleka kokosowego, bananów i pikantnych papryczek, doprawiony cynamonem i świeżymi ziołami. Podawane z ryżem jaśminowym.
Krewetki i owoce morze zyskują zupełnie inny smak przyrządzone w połączeniu najbardziej delikatnej z past - żółtej curry i mleka kokosowego. Delikatnie ostre od chilli, słodkie i soczyste od ananasa, słone od suszonych krewetek, kwaśne od soku z tamaryndowca - wszystkie smaki Tajlandii w jednym daniu. Podawane z ryżem jaśminowym.
Kalmary baby marynowane w liściach kafiru i trawie cytrynowej, doprawione sambalem i sokiem z limonki. Nasza autorska kompozycja kwaśno-pikantnych smaków. Podawane z ryżem jaśminowym.
Przesmażony na woku aromatyczny ryż jaśminowy z wybranym dodatkiem i warzywami doprawiony chili, czosnkiem, curry madras oraz sosem sojowym. Podawany z omletem jajecznym i ćwiartką limonki.
Czerwona pasta curry z dodatkiem mleka kokosowego, liści limetki, chili, sosu rybnego z wybranym dodatkiem oraz świeżymi warzywami. Doprawione sokiem z limonki oraz cukrem trzcinowym. Podawane z ryżem jaśminowym. 
Żółta pasta curry z dodatkiem mleka kokosowego, liści limetki, chili, sosu rybnego z wybranym dodatkiem oraz świeżymi warzywami. Doprawione sokiem z limonki oraz cukrem trzcinowym. Podawane z ryżem jaśminowym.
Zielona pasta curry z dodatkiem mleka kokosowego, liści limetki, chili, sosu rybnego z wybranym dodatkiem oraz świeżymi warzywami. Doprawione sokiem z limonki oraz cukrem trzcinowym. Podawane z ryżem jaśminowym.
Nasza autorska receptura sambali i sosu ostrygowego dodanego do przesmażonego krótko na woku pszennego makaronu u-dong. Podawany z wybranym dodatkiem, pieczarkami oraz świeżymi warzywami, tworzą słonawo-pikantną kompozycję smaków.
Najbardziej znane danie kuchni tajskiej. W naszym wykonaniu to szeroki makaron ryżowy z kompozycją słonawo-słodkawego sosu z warzywami, orzeszkami ziemnymi. Doprawione aromatyczną mieszkanką przypraw. Podawane z omletem jajecznym i limonką.
Ułożone na sałacie kawałki piersi kurczaka zamarynowane w tandoori z pomidorkami koktajlowymi, świeżym ogórkiem oraz łagodzącymi pikantność owocami mango i lychee. Połączone kremową emulsją na bazie mielonego curry.
Mięso z kaczej piersi podane na sosie z mleka kokosowego, czerwonej pasty curry, podlane winem choya. Podawane z chrupiącymi warzywami oraz owocami lychee, które łagodzą ostrość curry. Podawane z ryżem jaśminowym.
Podsmażany kurczak, duszony ze świeżymi warzywami, słodkim ananasem i musem z pomidorów doprawiony ciemnym octem ryżowym i cukrem trzcinowym. Podawane z ryżem jaśminowym.
Kawałki piersi z kurczaka w sosie na bazie mleka kokosowego i musu z mango, podawane z owocami lychee i ananasem. Doprawione sokiem z cytryny, kolendrą oraz świeżą miętą. Podawane z ryżem jaśminowym.
Pierś z kurczaka w mieszance najostrzejszych, świeżych papryczek chili z autorską pastą chili i imbirem. Doprawione syropem z cukru trzcinowego, kafirem oraz trawą cytrynową. Podawane z ryżem jaśminowym.
Przesmażone kawałki piersi kurczaka z chrupiącymi warzywami i chili, duszone w pikantnym musie paprykowym doprawionym syropem z cukru trzcinowego. Podawane z ryżem jaśminowym.
Kurczak ze świeżymi warzywami w sosie na bazie mleka kokosowego z orzechami ziemnymi, sambalem i sokiem z cytryny. Doprawiony cukrem trzcinowym i sosem sojowym. Podawane z ryżem jaśminowym.
Kawałki kurczaka ze słodkimi warzywami oraz prażonymi na oleju sezamowym orzechami nerkowca. Doprawione sosem sojowym i sokiem z limonki. Podawane z ryżem jaśminowym.
Delikatne mielone mięso z szynki wieprzowej, doprawione czerwoną pastą curry, czosnkiem, chili i kolendrą. Podawane na makaronie jajecznym
Żeberka karmelizowane w połączeniu sosów sojowych, anyżu gwiaździstego oraz cukru trzcinowego. Posypane świeżą dymką. Podawane z pikantnymi ogórkami. Podawane z ryżem jaśminowym
Kawałki wieprzowiny i chrupiące warzywa podduszone w sosie ze słodkiej śliwki z dodatkiem chili i dużą ilością świeżej kolendry. Podawane z ryżem jaśminowym.